Stichting G1000.nu wint Brouwer Vertrouwensprijs 2021

Stichting G1000.nu is de winnaar van de Brouwer Vertrouwensprijs 2021 van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). Wij ontvangen de prijs voor de ontwikkeling van de G1000 als een succesvol instrument voor het herstel van vertrouwen tussen overheid en burger en burgers onderling.

Ieder jaar wordt de Brouwer Vertrouwensprijs uitgereikt aan een project dat naar de mening van de jury de samenhang en het onderling vertrouwen in de Nederlandse samenleving het meest bevordert en de potentie heeft om breed toegepast te worden. 

Maandag 18 januari jl. hebben Job Cohen en Harm van Dijk namens de Stichting G1000.nu de prijs in ontvangst genomen. De prijs bestaat onder meer uit een geldbedrag van 100.000 euro en de organisatie van een mini-symposium over het onderwerp: ‘Op weg naar een andere democratie’.

Sinds 2014 worden door middel van de Stichting G1000 mensen bij elkaar gebracht die elkaar anders niet zouden hebben ontmoet. Dit is een van de fundamentele doelen van de Brouwer Vertrouwensprijs, aldus het JuryrapportG1000 brengt een onderwerp tot leven op een innovatieve manier die een aanvulling is op bestaande structuren in de samenleving. 

We zijn supertrots en zien het winnen van de prijs als een bekroning op ons werk van de afgelopen zeven jaar en een aanmoediging om met het organiseren van G1000-en in Nederland door te gaan! Het geldbedrag geeft ons de mogelijkheid de G1000 verder te ontwikkelen.

We zijn niet alleen trots op onszelf, maar ook op alle initiatiefnemers die het aandurfden om met ons een G1000 te organiseren: alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om van de G1000 een succes te maken en de burgers die elke keer weer een cruciale rol speelden. Dank voor jullie vertrouwen en alle bijdragen aan dit succes! Lees meer